Over HuisTeam

  Vrijblijvend informatie aanvragen
  Over HuisTeam

  Wist je dat…

  Je huis sneller en beter wordt verkocht door professionele bezichtigingen?

  Wil je je woning verkopen? Dan wordt meestal een weloverwogen keus gemaakt tussen jouw woning zelf verkopen of je woning laten verkopen door een makelaar. Helaas brengt een makelaar hoge kosten met zich mee. Daarom kiest men er vaak voor om de woning zelf te verkopen.

  Helaas duurt het vaak lang, omdat men niet over de juiste capaciteiten beschikt. De professionele en vakkundige wooncoaches van HuisTeam nemen je zorgen uit handen. Wij verzorgen de bezichtigingen en zorgen ervoor dat je woning binnen no-time verkocht is.

  De kosten laag houden

  Al sinds mensenheugenis is de makelaardij in Nederland hetzelfde. Je geeft een opdracht aan een makelaar en die maakt de belofte jouw woning zo goed mogelijk te verkopen. Het een en ander veranderde medio 2008 bij het ontstaan van de crisis.

  Een huis verkopen ging niet meer vanzelf en de kosten voor de verkoop door de traditionele makelaar stegen de pan uit. Tegenwoordig kost een makelaar ongeveer 1,5 % exclusief BTW van de gerealiseerde verkoopprijs. Vanwege de hoge verkoopkosten en vaak bijkomende startkosten bij aanvang van de opdracht tot dienstverlening kun je er gemiddeld vanuit gaan dat de makelaar je 5.200,00 euro kost.

  De creativiteit van de makelaar werd op de proef gesteld en een van de ontwikkelingen in deze moeilijke fase voor de makelaar was eigenlijk te gek voor woorden. Het zelf verkopen van je woning met ondersteuning van de makelaar. Het arbeidsintensieve gedeelte van de makelaars taak werd afgestoten aan jou als woningeigenaar. Je kiest er dus voor om een makelaar in te schakelen voor het verkopen van jouw woning. Echter blijkt dat je zelf nog alle taken moet verrichten om de woning te verkopen.

  Tot onze verbazing werd er door veel woningeigenaren gekozen voor deze optie. Vele reclame uitingen en marketingtools werden ingeschakeld om je te doen geloven dat het eenvoudig is om je woning te verkopen. De kosten voor het zelf verkopen van je woning zijn uiteraard lager als de full service opdracht en variëren tussen de 500 en 1500 euro.