DVE

  Vrijblijvend informatie aanvragen
  DVE

  Ik wil mijn huis snel verkopen, hoe snel kan dat?

  De eerste stap is dat je telefonisch contact opneemt met de wooncoach of ons kantoor. Het contactformulier op internet invullen kan natuurlijk ook.

  Beoordelen en bieding

  Wij laten vervolgens je woning beoordelen, het kan zijn dat er dan nog aanvullende gegevens worden opgevraagd zoals foto’s, WOZ-waarde etc. Daarna ontvang je een indicatief bod. Indien dit bod voldoet aan jouw verwachtingen dan kun je dit ons laten weten, wij maken dan een afspraak om de woning te bezichtigen. Daarna ontvang je binnen 1 werkdag een definitief bod, afhankelijk van jouw specifieke wensen en eisen. Dit bod kan hoger, maar ook lager liggen dan het eerste uitgebrachte indicatief bod, dit hangt af van de staat van afwerking en onderhoud van de woning. Indien je akkoord gaat met het definitieve bod dan zal er een onvoorwaardelijke koopovereenkomst worden opgesteld. Het hele traject neemt ongeveer 1 week in beslag. Het kan dus al zijn dat je woning binnen een week verkocht is.

  Wordt er altijd een gegarandeerd bod uitgebracht?

  Wij proberen altijd om een indicatief bod te verkrijgen. Toch kunnen er redenen zijn waarom zakelijke kopers besluiten om geen bod uit te brengen. Vaak heeft dit te maken met de regio, waarin de woning gelegen is of de prijscategorie en daarmee de courantheid van de woning.

  Wat gebeurd er als jullie investeerder mijn woning gekocht heeft?

  Zodra wij een definitieve bieding op je woning hebben ontvangen en jij akkoord gaat, dan wordt er een koopovereenkomst opgesteld. Deze is onvoorwaardelijk, ook is er dan geen 3 dagen bedenktijd, na het tekenen van de koopovereenkomst is je woning dus al definitief verkocht.

  Kopen de bedrijven in heel Nederland

  In principe worden woningen in heel Nederland gekocht.

  Als ik mijn huis verkocht is kan ik er dan nog in blijven wonen.

  Er worden woningen gekocht die in een verhuur portefeuille komen. Je kunt de woning dan verkopen en terug huren. Het kan ook zo zijn dat je je huis verkoopt en er vervolgens een latere leverdatum wordt gepland. Je hebt je woning verkocht, maar kunt wachten tot jouw (bv. nieuwbouwwoning) op een later tijdstip opgeleverd wordt.

  Kan ik mijn inboedel achterlaten

  Als dit vooraf bekend is kunnen hier afspraken over gemaakt worden.  De wooncoach begeleidt je daarin.

  Mijn woning heeft achterstallig onderhoud, is dat een probleem?

  Geen probleem, zowel instapklare woningen als woningen met achterstallig onderhoud worden gekocht en verkocht. Uiteraard zie je dit wel terug in de bieding. In het geval de woning achterstallig onderhoud heeft zal een koper rekening houden met extra herstelkosten en rentekosten.

  Is het een bezwaar dat ik al een makelaar heb?

  Dat is geen enkel probleem. Wij nemen geen contact op met derden over de onderhandelingen. Het is aan u hoe je omgaat met de makelaar. Indien je niet tevreden bent dan kun je de verkoop intrekken. Ben je wel tevreden, maar wil je niet langer wachten op een koper en gun je de makelaar zijn courtage dan is dat aan jou.

  Zijn er nadelen aan een verkoop aan een bedrijfsmatige koper?

  Er zitten minder nadelen aan de verkoop van je woning aan een vastgoed bedrijf of vastgoedmaatschappij, dan bij een verkoop aan een particuliere koper. Zo is het sluiten van een koopovereenkomst onvoorwaardelijk, terwijl een particulier nog 3 dagen bedenktijd heeft. Ook in geval van gebreken is het zo dat een professioneel vastgoed bedrijf geacht wordt eventuele gebreken goed op te sporen. De verkoopprijs ligt doorgaans wel lager dan verkoop rechtstreeks aan een particulier, maar daar krijg je direct verkoop zekerheid voor terug.