FAQ

  Vrijblijvend informatie aanvragen
  FAQ

  In welke steden is het HuisTeam actief?

  HuisTeam is een landelijk bedrijf, dat betekent dat wij in alle steden en dorpen in Nederland actief zijn. Ons hoofdkantoor zit weliswaar in ‘s-Hertogenbosch, maar wij bieden onze diensten aan in alle gemeentes in Nederland.

  Wat zijn jullie openingstijden?

  Telefonisch (088-123 74 00) zijn wij bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur. Mailen kan natuurlijk altijd: info@huisteam.nl

  Waarom betaal je niet achteraf net als bij een ‘traditionele’ makelaar?

  Bij een traditionele makelaar betaal je courtage, dat is een percentage van de verkoopprijs. Gemiddeld al snel 5.000 euro inclusief BTW. De exacte kosten weet je pas als het huis verkocht is. Bij ons betaal je vooraf de bezichtigingen en vanaf dan en voor dat bedrag doen wij de gewenste bezichtigingen tot de verkoop. Dit is een belangrijke motivatie voor de wooncoach om goed en snel te presteren. Het is immers een vaste prijs en totdat de woning verkocht is. Geen zorgen meer over hoge kosten.

  Kunnen foto’s ook door jullie gemaakt worden?

  Ja, dat kan zeker. Wij hebben professionele fotografen in dienst die een fotoreportage van jouw huis kunnen maken.

  Wat moet ik zelf doen?

  Het HuisTeam begeleid je met alle bezichtigingen. We staan klaar voor al je vragen en geven advies over de te nemen stappen. Maar wat jij zelf doet zijn de volgende dingen: 1. De aanmeldingen op diverse websites waaronder funda.nl ( Dat kunnen wij voor je verzorgen) 2. Aanbiedings tekst schrijven voor je huis. Kijk op de websites onder extra diensten. Je ziet dat veel ondersteuning geen probleem is.

  Wat krijg ik voor € 999,00?

  Voor het tarief dat je betaalt doen wij alle bezichtigingen vanaf begin tot dat je woning verkocht is. Geen kleine lettertjes, gewoon al je bezichtigingen.

  Hoe zorg ik ervoor dat de wooncoach een goede bezichtiging kan doen?

  Ruim goed op. Haal zo veel mogelijk overbodige spullen weg, berg de vuile was op. Zet de wasmand in een kast of desnoods even in de schuur, tandenborstels weg, maak het aanrecht en alle tafelbladen leeg. Laat jouw huis rust uitstralen. Haal o.a. persoonlijke foto’s, souvenirs, het prikbord en de post weg. Overleg dit met je eigen wooncoach.

  Wat gebeurt er na een onderhandeling?

  Als verkoper en koper het eens zijn geworden over de prijs, opleveringsdatum en ontbindende voorwaarden, dan moeten de afspraken schriftelijk vastgelegd worden in een koopovereenkomst. Wanneer beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend, gaat de wettelijke bedenktijd van drie dagen voor de koper in. De koper kan binnen deze tijd nog zonder reden kosteloos afzien van de aankoop. Als de wettelijke bedenktijd is verstreken en ontbindende voorwaarden niet meer van toepassing zijn, kan de overdracht bij de notaris plaatsvinden.

  Wanneer moet ik betalen?

  Na bezoek van de wooncoach ontvang je de factuur voor betaling. Mocht je besluiten om daarna toch van de samenwerking af te zien dan betaal je alleen de opnamekosten van €175,-.

  Huis op Funda plaatsen – wat zijn de mogelijkheden?

  Als je je huis gaat verkopen, wil je natuurlijk ook dat je huis op funda komt. Bijna 100% van de woningzoekers begint de zoektocht naar een woning namelijk op deze huizensite. Voor een prominente plaatsing op Funda, schakel je een NVM makelaar in. Als particulier kan je je huis (nog) niet aanmelden op Funda. Om je huis op Funda extra onder de aandacht te brengen kijk je even op onze website onder extra diensten.

  Hoe krijg ik zo snel mogelijk een afspraak met het HuisTeam?

  Je kan je huis aanmelden via onze website of bel 088-123 74 00. Na het aanmelden van je huis neemt je Wooncoach uit jouw regio contact met je op voor het inplannen van een afspraak voor de woningopname. In overleg met de wooncoach van het HuisTeam kijk je samen wat te doen om de bezichtigingen zo goed mogelijk voor te bereiden.

  Wat is een eigendomsbewijs van een woning?

  Een eigendomsbewijs is het door het Kadaster gewaarmerkte bewijsstuk dat jij de eigenaar bent van de woning. Een eigendomsbewijs hoort bij een woning en is niet persoonlijk. Bij de overdracht van een woning wordt het afschrift van de notaris verstrekt aan de volgende eigenaar.

  Bezoek van het HuisTeam: welke documenten moet ik klaarleggen voor mijn wooncoach?

  Voor een woningopname zijn een aantal documenten van belang. De wooncoach zal hiernaar vragen. Documenten bij een woonhuis of appartement: origineel identiteitsbewijs (+ kopie), origineel identiteitsbewijs (+ kopie) van medeverkoper indien van toepassing en een brochure .

  Waarom kiezen voor een wooncoach van het HuisTeam?

  De wooncoach van het HuisTeam maakt het voor jou erg makkelijk. Hij/Zij neemt alle zorgen omtrent de bezichtigingen uit handen. Je krijgt een persoonlijke wooncoach toegewezen als je je bezichtigingen aan het HuisTeam uitbesteed. Jouw wooncoach bespreekt met jou de gehele woningpresentatie, doet suggesties voor een betere presentatie en doet ALLE bezichtigingen tot er overeenstemming komt met een koper.